woensdag 16 november 2016

Opleiding & Beroep

Een markt medewerker is iemand die de eigenaar van een markt helpt met alle werkzaamheden. Dit kan zijn bij het opbouwen en afbreken van de kraam en bij de verkoop van de producten.

Een marktkoopman heeft vaak een of meerdere hulpkrachten afhankelijk van de grootte van de marktkraam. Werden er in eerdere jaren nog speciaal Oostenrijkse specialiteiten verkocht, tegenwoordig vindt men er vooral horecablokhutten met standaardproducten als koffie, bier, broodje Unox en pizza. Populair zijn ook de vers bereide stroopwafels.

Het rijtje oude ambachten, hoewel een andere collectie dan in eerdere jaren, houdt nog steeds stand en er is wat kleinschalig, soms gesponsord vermaak. Met een glimlach van oor tot oor betreedt Arno Verkade de veilingzaal van Christie's aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam.

Nog vijf minuten, dan begint de middagsessie van Nineteen to now, de eerste kunstveiling van het najaar. De 41-jarige veilingmeester, strak in het pak ondanks de warmte, schudt handen, kust een paar bekenden en maakt grapjes.

Als hij al last van plankenkoorts heeft, is daar niks van te merken.{de dood van een marktkoopman|de dood van een marktkoopman samenvatting} Ieder, die op de markt een standplaats heeft ingenomen, is verplicht te zorgen, dat deze standplaats en de onmiddellijke omgeving daarvan gedurende de markturen in zindelijke toestand worden gehouden en bij het verlaten van de markt schoon worden achtergelaten.

Papier, karton en andere verpakkingsmiddelen en afvalstoffen moeten door hem worden verzameld en worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde afvalbakken, één en ander ten genoegen van de marktmeester.

Eind 1976 schrijft André een liedje voor zijn idool Willy Alberti. Maar die raadt hem aan het liedje zélf op te nemen. Vier weken later scoort André zijn eerste grote hit met het door hem geschreven 'Eenzame Kerst'.

Pas in 1980 krijgt zijn zangcarrière een passend vervolg. In dat jaar ontmoet André de jonge producer Tim Griek met wie hij het traditionele smartlappenrepertoire bewerkt tot levenspop.

De single ''n Vriend' is de eerste van een reeks grote hitsuccessen, waaronder ''n Beetje Verliefd', 'Zeg Maar Niets Meer' en 'Diep In Mijn Hart' die door heel Nederland - van stratenmaker tot dokter - worden meegezongen.

Er volgen honderden optredens, televisie, radio, interviews in allerlei bladen en nog veel meer: de zanger krijgt nauwelijks rust. Van zijn LP Gewoon André worden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten