woensdag 16 november 2016

Binnenstad Markt

Binnenstad De winkelpromenade in de binnenstad heeft ongeveer 180 winkels. Iedere maandag en zaterdag is er markt op het Plein in het centrum.

In de Springlevende Wijken, waar studenten wonen in een buurt en daar projecten opzetten, is het samenbrengen van mensen ook een van de belangrijkste doelen.

De studenten zijn zelf buurtbewoner en stimuleren hun eigen buren om mee te doen met verschillende activiteiten om zo de sociale cohesie te vegroten. Een aantal studenten uit Springlevende Wijken in Utrecht en Amsterdam organiseerden daarom feestelijke activiteiten in het kader van Burendag.


Elke woensdag, van 's ochtends vroeg tot zonsondergang, vindt u deze kleurrijke toeristische bazaar, in een koksnoot plantage net buiten Anjuna.

Oorspronkelijk begonnen door hippies in de jaren '60 van de vorige eeuw, is de markt inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende markten van de staat Goa met kraam na kraam aan prachtig handwerk en typisch Indiase souvenirs.

Al in 1893 was het Waterlooplein, gelegen in de historische Joodse buurt van Amsterdam, een dagmarkt waar van alles werd verkocht. Aangezien het in die tijd een Joodse markt was, hield deze tijdens de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog op te bestaan.

Pas na de wederopbouw, rond 1950, werden er langzaamaan weer markten georganiseerd op het plein. En bij het losbarsten van de hippietijd in de jaren '60 en '70 won de markt zijn populariteit terug.

Voor een paar uurtjes, een dagje of een paar dagen Zutphen vind je op deze website alle praktische informatie. Wil je Zutphen op eigen houtje ontdekken of laat je je verrassen door een van onze stadsgidsen?

Zoek je een plek om te overnachten? Wil je weten wanneer het koopzondag is of waar je meer (toeristische) informatie kunt vinden? We hebben de belangrijkste informatie voor je verzameld. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij VVV Zutphen aan de Houtmarkt 75, middenin het centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten